Hvad betyder aboriginal kultursikkerhed?
Hvad betyder aboriginal kultursikkerhed?

Video: Hvad betyder aboriginal kultursikkerhed?

Video: Hvad betyder aboriginal kultursikkerhed?
Video: Aboriginal Australians. The Men of the Fifth World | Tribes - Planet Doc Full Documentaries 2024, April
Anonim

Kulturel sikkerhed henviser til akkumulering og anvendelse af viden om Aboriginal og Torres-strædet. Islander værdier, principper og normer.1 Det handler om at overvinde kulturel magtubalancer af steder, mennesker. og politikker til at bidrage til forbedringer i Aboriginal og Torres Strait Islander sundhed og

Ved også, hvad er definitionen på kulturel sikkerhed?

En almindeligt brugt definition af kulturel sikkerhed er Williams (1999), der definerede kulturel sikkerhed som: et miljø, der er åndeligt, socialt og følelsesmæssigt sikker , såvel som fysisk sikker for folk; hvor der ikke er nogen overfaldsudfordring eller fornægtelse af deres identitet, af hvem de er og hvad de har brug for.

For det andet, hvad betyder kulturel sikkerhed i børnepasning? Barn Sikker Organisationer og kulturel sikkerhed . SNAICC henviser til kulturel sikkerhed som når omsorgspersonen forsyner barnet med sikker hjem, som respekterer deres aboriginality og derfor opmuntrer deres følelse af selv og identitet.

hvad er Aboriginal og eller Torres Strait Islander kulturel sikkerhed?

En effektiv Aboriginal og Torres Strait Islander kulturel sikkerhed indikator indebærer i det væsentlige, i hvilket omfang Aboriginal og Torres Strait Islander folk har tillid til, at sundhedsvæsenet anerkender og respekterer deres historier, kulturer og spiritualitet.

Hvad er kulturel kompetence og kulturel sikkerhed?

Definitioner. Kulturel kompetence refererer til forholdet mellem hjælperen og den person, der er. hjulpet på kryds og tværs kulturel sammenhæng. Mens kulturel sikkerhed centrerer sig om erfaringerne fra. patient, kulturel kompetence fokuserer på sundhedspersonalets evne til at forbedre sundheden.

Anbefalede: