Hvad er et etisk udvalg på et hospital?
Hvad er et etisk udvalg på et hospital?

Video: Hvad er et etisk udvalg på et hospital?

Video: Hvad er et etisk udvalg på et hospital?
Video: Kliniske etiske udvalg - hvad kan de bruges til? | Lisa Seest Nielsen | ETIK2018 2024, April
Anonim

Et sundhedsvæsen etiske udvalg eller hospitalsetiske udvalg karakteriseres som en sammenslutning af personer etableret af en Hospital eller sundhedsinstitution og tildelt at overveje, debattere, studere, handle på eller rapportere om etiske problemer, der opstår i patientbehandlingen (7).

Udover dette, hvad er en etiker på et hospital?

En læge etik kaldes også nogle gange en klinisk etiker eller bioetiker. En etisk komité er en gruppe af Hospital frivillige med forskellige baggrunde (f.eks. socialt arbejde, sygepleje, psykologi, pastoral pleje, medicin), der normalt mødes månedligt for at arbejde med etiske problemer/spørgsmål i Hospital indstilling.

Hvem skal endvidere være i et hospitalsetisk udvalg? Det Hospitalets etiske udvalg har 30 medlemmer, der repræsenterer en række disciplinære og samfundsmæssige perspektiver. Dets medlemmer repræsenterer de store medicinske afdelinger; andre kliniske afdelinger, såsom sygepleje, socialt arbejde og allieret sundhed; såvel som pastoral pleje, Hospital administration og samfundet.

Folk spørger også, er hospitalsetiske udvalg nødvendige?

Denne type udvalg vil undgå visse faldgruber, som kan forværre beslutningsprocessen og meget muligvis ikke være til gavn for patienten. Beslutningsprocessen tilhører lægen og patienten, ikke en etisk udvalg.

Hvad er en etisk komités rolle?

Det vigtigste rolle som etisk udvalg er at fastsætte og føre tilsyn med reglerne for en virksomheds adfærd. De giver ansvarlighed for virksomhedens adfærd.

Anbefalede: