Hvad er forskellen mellem formbart og støbejern?
Hvad er forskellen mellem formbart og støbejern?

Video: Hvad er forskellen mellem formbart og støbejern?

Video: Hvad er forskellen mellem formbart og støbejern?
Video: ✅Lektion nummer 2. Syning af prøvekorset. 2024, Kan
Anonim

Grå støbejern har en høj dæmpningsevne og er korrosionsbestandig. Det er dog skørt og kan være svært at bearbejde, da det er svært at producere en glat overflade og kan reducere værktøjets levetid. Formbart jern har god stødmodstand, er duktilt og er meget bearbejdelig.

Spørgsmålet er også, hvad betyder støbejern?

Smidbart jern er støbt som hvid jern , idet strukturen er et metastabilt hårdmetal i en perlitisk matrix. Gennem en glødende varmebehandling, den sprøde struktur som først cast er omdannet til formbar form.

Er støbejern derudover det samme som stål? Smidbart jern giver mere duktilitet, som ofte er påkrævet ved let industriel brug. Formbart jern rørfitting er ikke godt til svejsning (hvis du nogensinde har brug for at svejse noget til det). Smedede beslag er lavet af A105 (carbon stål ), rustfri stål eller nikkellegering.

Hvad er følgelig ikke -formbart støbejern?

Emnet import omfatter bl.a ikke - formbart støbejern rørfittings samt visse duktilt støbt . jern rørfittings, f.eks. dem, der traditionelt kan bruges ikke - formbar applikationer til rørfittings. Ikke - formbart jern (også kaldet grå jern ) er defineret af ASTM International ("ASTM") som støbt.

Kan støbejern gøres formbart?

DET ER IKKE MULIG at producere formbart støbejern i stykker med stor tværsnitsdimension. Dette er fordi, jern har en meget hurtig afkølingshastighed, og det vil den ikke være muligt at opnå denne hastighed ved forskellige tværsnitsarealer i et ark af jern.

Anbefalede: