Hvordan dyrker du yuzu?
Hvordan dyrker du yuzu?

Video: Hvordan dyrker du yuzu?

Video: Hvordan dyrker du yuzu?
Video: 🔥🤗СУПЕР ОРИГИНАЛЬНЫЙ Узор для кардигана. Ажурный узор спицами 2024, Kan
Anonim

PLANTNING OG PLEJE:

Plant yuzu i fuld sol på veldrænet jord. Pladsen skal være beskyttet mod vintervind. Busken/det lille træ vokser hurtigt og kan være ret tornet, så placer den væk fra stier og havemøbler. Yuzu kan også være vokset som en beholder plante og efterladt udenfor

Deraf, hvordan dyrker du et yuzu-træ?

Det Yuzu Citrus træ vilje dyrke bedst i et solrigt sted, men det vil endda dyrke godt og gør frugt i delvis skygge. Den har brug for en veldrænet, let sur jord for at trives, og det skal den være i en potte vokset incitrus- træ pottejord, og fodret med citrusgødning.

For det andet, hvordan bruger du yuzu? I madlavning, yuzu bruges generelt som surringsmiddel via sin juice og skal i modsætning til at spises alene. Asour, syrlig og meget velduftende citrus, dens skal bruges hovedsageligt til at fremhæve kogte grøntsager, varme gryder, vanillecreme og fisk, mens den nogle gange tilsættes til miso og eddike eller nogle japanske teer for at hjælpe dem med at trække.

Derfor, hvor vokser yuzu?

Det yuzu opstod og vokser vilde centrale Kina og Tibet. Den blev introduceret til Japan og Korea under Tang-dynastiet og dyrkes stadig der. Det vokser langsomt, generelt kræver det 10 år for frugt.

Hvad er et yuzu-træ?

Yuzu træer sædvanligvis frugt mellem november og januar, hvilket giver noget i retning af store, ru-skallede clementiner, som bliver fra grønne til gule, når de modnes. Hver af dem er pakket med saft, olie og frø, men har lidt kød, så det er skorpesaften, der bruges.

Anbefalede: