Hvad var Thomas Malthus' argument?
Hvad var Thomas Malthus' argument?

Video: Hvad var Thomas Malthus' argument?

Video: Hvad var Thomas Malthus' argument?
Video: Мальтузианский аргумент 2024, April
Anonim

Hvilket var Thomas Malthus' argument ? Han argumenterede at hvis der ikke var kontrol over befolkningstilvæksten, så ville befolkningen komme under kontrol på grund af krig, sygdom og sult.

Også spurgt, hvad var Thomas Malthus' teori?

Det Malthusiansk teori af befolkningen er en teori af eksponentiel befolkningstilvækst og aritmetisk vækst i fødevareforsyningen. Thomas Robert Malthus , en engelsk gejstlig og lærd, udgav dette teori i sine skrifter fra 1798, Et essay om befolkningsprincippet. Disse kontroller vil føre til Malthusian katastrofe.

Udover ovenstående, er malthusiansk teori stadig relevant i dag? Så ja, at fødselstal bør begrænses for at øge livskvaliteten er stadig -en gyldig synspunkt. Når det så er sagt, er der nogle mere ekstreme fortolkninger af Malthus ideer. For eksempel, Malthus selv syntes at hævde, at livskvaliteten ikke ville blive bedre i Europa, blot på grund af disse principper.

I betragtning af dette, hvad påvirkede Thomas Malthus?

Charles Darwin John Maynard Keynes Alfred Russel Wallace Herman Daly

Hvad var Thomas Malthus' grundlæggende ideer?

Malthusianisme er ide at befolkningstilvæksten er potentielt eksponentiel, mens væksten i fødevareforsyningen er lineær. Det stammer fra pastorens politiske og økonomiske tankegang Thomas Robert Malthus , som udlagt i hans skrifter fra 1798, An Essay on the Principle of Population.

Anbefalede: