Indholdsfortegnelse:

Hvad er forfatterskab i forskning?
Hvad er forfatterskab i forskning?

Video: Hvad er forfatterskab i forskning?

Video: Hvad er forfatterskab i forskning?
Video: Hvad er en geolog? - om forskning 2024, April
Anonim

Forfatterskab giver kredit for en persons bidrag til en undersøgelse og bærer ansvar. Normalt er en forfatter en person, der vurderes at have ydet et væsentligt intellektuelt eller praktisk bidrag til en publikation, og som accepterer at være ansvarlig for dette bidrag.

Når man tager dette i betragtning, hvordan definerer man forfatterskab?

ICMJE anbefaler, at forfatterskab er baseret på følgende 4 kriterier:

  • Væsentlige bidrag til værkets udformning eller udformning; eller erhvervelse, analyse eller fortolkning af data til arbejdet; OG.
  • Udarbejdelse af værket eller kritisk revision af det for vigtigt intellektuelt indhold; OG.

For det andet, hvem får forfatterskab i et papir? Den første og sidste fase-idé og skrivning- få mest vægt. De, der foretager en vis afskæring, bevilges forfatterskab , og deres score bestemmer deres rækkefølge på listen. De, der tjener mindre end 100 point, bliver kvitteret i en fodnote.

Så hvad er Ghost-forfatterskab i forskning?

Spøgelses forfatterskab opstår, når en person yder et væsentligt bidrag til forskning eller skrivningen af rapporten, men er ikke opført som forfatter.

Hvad er forfatterskabskredit?

Forfatterskabskredit refererer til den proces, hvorved medlemmer af et forskerhold beslutter, i hvilken rækkefølge deres navne vises på en publikation af original forskning. Men ofte arbejder fakultetskolleger med lignende interesser sammen i teams, nogle gange med flere forskere, der arbejder på det samme forskningsprojekt.

Anbefalede: