Hvad er forskellen mellem præteritum og uperfekt?
Hvad er forskellen mellem præteritum og uperfekt?

Video: Hvad er forskellen mellem præteritum og uperfekt?

Video: Hvad er forskellen mellem præteritum og uperfekt?
Video: Difference Between Past Tense and Past Participle? | English Grammar 2024, Kan
Anonim

Generelt set er præteritum bruges til handlinger i tidligere, der ses som afsluttet, mens den ufuldkommen tid bruges til tidligere handlinger, der ikke havde en bestemt begyndelse eller en bestemt slutning.

På samme måde kan man spørge, hvad er forskellen mellem det præteritum og det uperfekte?

Det væsentlige forskel er det præteritum anspændt handler om handlinger, der er fuldførte og blev udført én gang på et bestemt tidspunkt. Omvendt er ufuldkommen anspændt handler om handlinger, der gentagne gange blev udført i en tidligere periode.

Ligeledes er todos dias preteritum eller ufuldkommen? Hvis svaret er ja, skal du bruge præteritum ; hvis ikke, ufuldkommen . Det faktum, at en handling er sædvanlig eller ej, bestemmes af konteksten eller tidsmarkører som " todos los días ", ikke ved valget af tid imellem ufuldkommen og præteritum.

Holder du dette i øjesyn, bruger du præteritum eller uperfekt til beskrivelse?

Som du ved, den præteritum er ofte (men ikke altid) Brugt at tale om handlinger og begivenheder i fortiden. I modsætning hertil ufuldkommen er oftest Brugt til beskrivelser.

Hvad er perfekt og ufuldkommen tid?

Det ufuldkommen tid bruges til at beskrive en afsluttet begivenhed, der fandt sted over en periode, eller en begivenhed, der fandt sted inden for en begivenhed. Det førnutid bruges til at vise en kort handling gennemført på et enkelt tidspunkt eller til at vise hvilken af to begivenheder der fandt sted før den anden.

Anbefalede: