Hvad sker der med det pyruvat, der produceres i glykolysen?
Hvad sker der med det pyruvat, der produceres i glykolysen?

Video: Hvad sker der med det pyruvat, der produceres i glykolysen?

Video: Hvad sker der med det pyruvat, der produceres i glykolysen?
Video: Steps of glycolysis | Cellular respiration | Biology | Khan Academy 2024, April
Anonim

Pyruvat er produceret ved glykolyse i cytoplasmaet, men pyruvat oxidation finder sted i mitokondriematrixen (i eukaryoter). En carboxylgruppe fjernes fra pyruvat og frigives som kuldioxid. To-carbon-molekylet fra det første trin oxideres, og NAD+ accepterer elektronerne for at danne NADH.

På denne måde, hvad er skæbnen for pyruvat produceret under glykolyse?

Pyruvates skæbner Pyruvate er et alsidigt molekyle, som lever ind i adskillige veje. Efter glykolyse , kan det omdannes til acetyl CoA for fuldstændig oxidation ved at gå ind i citronsyrecyklussen og oxidativ phosphorylering.

Og hvad sker der med pyruvat i gæringen? Når der ikke er ilt til stede, eller hvis en organisme ikke er i stand til at gennemgå aerob respiration, pyruvat vil gennemgå en proces kaldet gæring . Fermentering kræver ikke ilt og er derfor anaerob. Fermentering vil genopbygge NAD+ fra NADH + H+ produceret i glykolyse.

På denne måde, hvor går pyruvat hen efter glykolyse?

I eukaryote celler er pyruvat molekyler produceret i slutningen af glykolyse transporteres ind i mitokondrier, som er steder for cellulær respiration. der, pyruvat vil blive omdannet til en acetylgruppe, der vil blive opsamlet og aktiveret af en bærerforbindelse kaldet coenzym A (CoA).

Hvad er slutproduktet af glykolysen?

Glykolyse involverer nedbrydning af et sukker (generelt glukose , selvom fructose og andre sukkerarter kan bruges) til mere håndterbare forbindelser for at producere energi. Nettoslutprodukterne af glykolysen er to Pyruvat , to NADH og to ATP (En særlig bemærkning om de "to" ATP senere).

Anbefalede: