Hvad er et globalt risikosamfund?
Hvad er et globalt risikosamfund?

Video: Hvad er et globalt risikosamfund?

Video: Hvad er et globalt risikosamfund?
Video: Ulrich Becks concept of the Risk Society 2024, April
Anonim

Globalt risikosamfund tvinger os til at anerkende verdens pluralitet, som de nationale udsigter kunne ignorere. Globale risici åbne et moralsk og politisk rum, der kan give anledning til en civil ansvarskultur, der overskrider grænser og konflikter.

Hvad menes på denne måde med risikosamfund?

Risikosamfund . Fra Wikipedia, den frie encyklopædi. Risikosamfund er den måde, hvorpå moderne samfund organiserer som reaktion på risiko . Udtrykket er tæt forbundet med flere centrale forfattere om modernitet, især Ulrich Beck og Anthony Giddens.

hvordan definerer du risiko? Risiko er potentialet for ukontrolleret tab af noget af værdi. Risiko kan også defineres som den tilsigtede interaktion med usikkerhed. Usikkerhed er et potentielt, uforudsigeligt og ukontrollabelt resultat; risiko er et aspekt af handling, der træffes på trods af usikkerhed.

Spørgsmålet er også, hvorfor et risikosamfund er vigtigt?

Risikosamfund , forklarede Beck, er "en uundgåelig strukturel betingelse for avanceret industrialisering" og "Moderne samfund er blevet en risikosamfund i den forstand, at den i stigende grad er optaget af at debattere, forebygge og styre risici som den selv har frembragt.” Beck hævdede, at den skiftende karakter af samfundets

Hvad er et refleksivt samfund?

Refleksivitet er en definerende egenskab ved moderne samfund (og mennesker), som producerer en indbygget dynamik af kognitivt og politisk afgrænset social forandring. Senmoderne individer, grupper og organisationer vælger ikke selvbevidst (og kan ikke) at være det refleksiv , i stedet for at være reflekterende.

Anbefalede: