Hvad kan regeringen gøre for at stabilisere konjunkturerne?
Hvad kan regeringen gøre for at stabilisere konjunkturerne?

Video: Hvad kan regeringen gøre for at stabilisere konjunkturerne?

Video: Hvad kan regeringen gøre for at stabilisere konjunkturerne?
Video: Role of Government-Stabilize Economy and Correct Externalities 2024, Kan
Anonim

Regeringer har to generelle værktøjer til rådighed stabilisere det økonomiske udsving: finanspolitik og pengepolitik. Finanspolitik kan gøre dette ved at øge eller mindske den samlede efterspørgsel, som er efterspørgslen efter alle varer og tjenester i en økonomi.

Hvordan bruger regeringen tilsvarende finanspolitikken til at stabilisere økonomien?

Finanspolitik har en stabiliserende effekt på en økonomi hvis budgetbalancen - forskellen mellem udgifter og indtægter - stiger, når produktionen stiger og falder, når den falder. Uanset hvad, så dæmper et højere underskud (eller et lavere overskud) effektivt slaget på produktionen.

Derudover, hvordan stabiliserer politiske beslutningstagere økonomien? Ved at "læne sig mod vinden" af økonomisk ændringer, monetære og skattemæssige politik kan stabilisere samlet efterspørgsel og dermed produktion og beskæftigelse. Når den samlede efterspørgsel er for høj, risikerer højere inflation, politiske beslutningstagere bør skære ned på de offentlige udgifter, hæve skatterne og reducere pengemængden.

Med hensyn til dette, hvordan kan Federal Reserve stabilisere konjunkturcyklussen?

Pengepolitiske forsøg til reducere udsvingene i det nominelle BNP og arbejdsløsheden ved at manipulere vækstraten i pengemængden. Når Federal Reserve Bank øger pengemængden gennem en åben markedsoperation, den køber statsobligationer fra store banker med nyoprettede reserver.

Hvordan stabiliserer du økonomien?

Pengepolitik Det andet værktøj til rådighed for regeringer til stabilisere en økonomi er momentan politik, som er en regerings beslutning vedrørende udbuddet af penge i økonomi . Pengepolitik kan påvirke den samlede efterspørgsel ligesom finanspolitik.

Anbefalede: