Hvorfor hedder det Black Tuesday?
Hvorfor hedder det Black Tuesday?

Video: Hvorfor hedder det Black Tuesday?

Video: Hvorfor hedder det Black Tuesday?
Video: Hvorfor hedder det "Black Friday"? 2024, Kan
Anonim

Sort tirsdag henviser til den 29. oktober 1929, hvor paniske sælgere handlede næsten 16 millioner aktier på New York Stock Exchange (fire gange det normale volumen på det tidspunkt), og Dow Jones Industrial Average faldt -12%. Sort tirsdag bliver ofte nævnt som begyndelsen på den store depression.

Med dette i øjesyn, hvordan fik Black Tuesday sit navn?

Det børskrakket i 1929, som begyndte med ' Sort tirsdag , ' (29. oktober) førte til det her udbredt situation på tværs det USA i det begyndelsen af 1930'erne. Forretning i det land var ved at bremse, og det økonomien var gået i stå, men investorerne blev ved med at hælde penge ind det aktiemarked.

Ligeledes, hvornår fandt Black Tuesday sted? 24. oktober 1929

I betragtning af dette, hvorfor hedder det sort torsdag?

Sort torsdag er navnet givet til torsdag 24. oktober 1929, da paniske investorer sendte Dow Jones Industrial Average til at falde med 11 procent ved åbningen i meget kraftig volumen. Sort torsdag var katalysatoren, der til sidst sendte den amerikanske økonomi ud i en økonomisk omvæltning hedder den store depression i 1930'erne.

Hvad var virkningen af Black Tuesday?

Markedskrakket afsluttede perioden med økonomisk vækst og velstand og førte til den store depression. Sort tirsdag udløste en kæde af katastrofale makroøkonomiske begivenheder i USA og Europa, som omfattede massekonkurser og arbejdsløshed og dramatiske fald i produktion og pengemængde.

Anbefalede: