Hvad er kolonner i strukturen?
Hvad er kolonner i strukturen?

Video: Hvad er kolonner i strukturen?

Video: Hvad er kolonner i strukturen?
Video: Excel pivot tabeller fra bunden til en ekspert i en halv time + dashboard! 2024, April
Anonim

En søjle eller søjle i arkitektur og konstruktionsteknik er et konstruktionselement, der gennem kompression overfører vægten af konstruktionen ovenfor til andre konstruktionselementer elementer under. Med andre ord er en kolonne et kompressionselement.

Når man tager dette i betragtning, hvilken type struktur er en kolonne?

Kolonne er en vertikal strukturel element, der bærer belastninger hovedsageligt i kompression. Det kan overføre belastninger fra et loft, gulvplade, tagplade eller fra en bjælke til et gulv eller fundament. Almindeligvis, kolonner også bære bøjningsmomenter omkring den ene eller begge af tværsnitsakserne.

Man kan også spørge, hvad er de 3 typer af kolonner? Grækerne opfandt 3 typer søjler for at støtte deres bygninger, som vi stadig bruger i dag! Doriske, ioniske og korintiske er de tre vigtigste stilarter!

Desuden, hvad er bjælker og søjler i en struktur?

Bjælker er klassificeret som T, L eller rektangulære. Kolonne er lodret strukturel element, der er fastgjort til tagplade, bjælke eller loft, og det overfører belastning til bygningens fod, hvorimod Bjælke er en strukturel element til at bære belastningerne fra pladerne til kolonner og med stativ mod bøjningen.

Hvad er funktionerne for en søjle i en bygning?

Kolonne er et lodret element i bygning hvis primære fungere er at understøtte strukturel belastning og overføre den gennem bjælker. Øverst kolonner overfører belastningen til den nederste kolonner og til sidst til jorden gennem fodfæste.

Anbefalede: