Hvad var NATO og Warszawapagten?
Hvad var NATO og Warszawapagten?

Video: Hvad var NATO og Warszawapagten?

Video: Hvad var NATO og Warszawapagten?
Video: NATO og norsk forsvarspolitikk – hva nå? 2024, Kan
Anonim

I 1949 fik udsigten til yderligere kommunistisk ekspansion USA og 11 andre vestlige nationer til at danne Nordatlantisk traktat Organisation ( NATO ). Sovjetunionen og dets tilknyttede kommunistiske nationer i Østeuropa grundlagde en rivaliserende alliance, Warszawa -pagten , i 1955.

I forhold til dette, hvordan var NATO anderledes end Warszawapagten?

En major forskel var det Warszawa -pagten blev også skabt som en måde for Sovjetunionen at bevare en vis mængde kontrol over resten af sin blok. Det Warszawa -pagten var beregnet til at trække dem tættere på. Derimod, NATO tjente ikke dette formål (som vist i, hvordan USA ikke forhindrede Frankrig i at forlade NATO ).

Man kan også spørge, hvem der var stærkest NATO eller Warszawapagten? Det Warszawa-pagten var en dræning af Sovjetunionen og til sidst dræbte den. NATO boostede dog USA, hvilket gjorde det meget mere stærkere . Og så videre. Som et resultat eksisterer mange våben i dag på grund af det.

Og hvilke lande var med i NATO og Warszawapagten?

Storbritannien, Frankrig, USA, Canada og otte andre vesteuropæiske lande etablerede den nordatlantiske traktatorganisation (NATO) i 1949. I 1955 Sovjetunionen svarede ved at oprette Warszawapagten.

Hvilke to store nationer tilsluttede sig ikke Warszawapagten eller NATO?

Sverige og Schweiz. Begge var, i det mindste officielt, neutrale.

Anbefalede: