Hvad er forskellene mellem keynesianske og monetaristiske monetære teorier?
Hvad er forskellene mellem keynesianske og monetaristiske monetære teorier?

Video: Hvad er forskellene mellem keynesianske og monetaristiske monetære teorier?

Video: Hvad er forskellene mellem keynesianske og monetaristiske monetære teorier?
Video: What are the key Differences between Keynesian vs Monetarism Economics Theory/Monetarist Philosophy 2024, Kan
Anonim

Kort sagt, forskel mellem Disse teorier er det monetarist økonomi involverer kontrol med penge i økonomien, mens keynesiansk økonomi involverer offentlige udgifter. Begge disse er makroøkonomiske teorier direkte indflydelse på den måde, lovgivere skaber finanspolitiske og monetære politikker.

På samme måde kan du spørge, hvad er den monetaristiske teori?

Det monetaristisk teori er et økonomisk koncept, som hævder, at ændringer i pengemængden er de væsentligste bestemmende faktorer for den økonomiske vækstrate og adfærden i konjunkturcyklussen.

På samme måde, hvad er de vigtigste forskelle mellem klassiske og keynesianske teorier? Klassisk understreget på brugen af finanspolitikker til at styre den samlede efterspørgsel, fordi klassisk teori er grundlaget for monetarisme, som fokuserede på at styre pengemængden gennem pengepolitik. Hvorimod, keynesiansk understregede behovet for også at bruge finanspolitik, især når økonomien står over for recession. 5.

Bare så, hvad er keynesiansk pengepolitik?

keynesiansk udsigt til pengepolitik . Keynesianere tror på en indirekte sammenhæng mellem pengemængden og realt BNP. Det mener de ekspansivt pengepolitik øger udbuddet af lånbare midler, der er tilgængelige gennem banksystemet, hvilket får renterne til at falde.

Hvad er forskellen mellem Keynes og Hayek?

Den største forskel mellem Keynes og Hayek var det Keynes syntes at behandle penge som det vigtigste fundamentale i økonomien, som om det var økonomiens mål at få flere penge, som om penge i sig selv var rigdom. Hayek behandlede penge som et værktøj og mellemmand og arbejde som et middel til at nå målet.

Anbefalede: