Hvad er en pengepolitisk ramme?
Hvad er en pengepolitisk ramme?

Video: Hvad er en pengepolitisk ramme?

Video: Hvad er en pengepolitisk ramme?
Video: Reserve Bank of Australia - Monetary Policy Framework 2024, Kan
Anonim

Pengepolitik er politik vedtaget af monetære myndighed i et land, der kontrollerer enten rentesatsen på meget kortfristet låntagning eller penge udbud, ofte målrettet inflation eller renten for at sikre prisstabilitet og generel tillid til betalingsmiddel.

Hvad er så pengepolitik?

Definition: Pengepolitik er det makroøkonomiske politik fastsat af centralbanken. Det involverer styring af pengemængde og rente og er efterspørgselssiden økonomisk politik bruges af regeringen i et land til at nå makroøkonomiske mål som inflation, forbrug, vækst og likviditet.

Derudover, hvad er et eksempel på en pengepolitik? Nogle pengepolitiske eksempler omfatte køb eller salg af statspapirer gennem åbne markedsoperationer, ændring af den diskonteringsrente, der tilbydes medlemsbanker, eller ændring af reservekravet for, hvor mange penge bankerne skal have ved hånden, som ikke allerede er talt for gennem lån.

For det andet, hvad er pengepolitik, og hvordan fungerer den?

Pengepolitik er en centralbanks handlinger og kommunikation, der styrer pengemængden. Pengepolitik øger likviditeten for at skabe økonomisk vækst. Det reducerer likviditeten for at forhindre inflation. Centralbanker bruger renter, bankreservekrav og mængden af statsobligationer, som bankerne skal holde.

Hvad er det monetære system?

EN det monetære system er sæt af institutioner, som en regering sørger for penge i et lands økonomi. Moderne pengesystemer normalt består af den nationale statskasse, mønten, centralbankerne og kommercielle banker.

Anbefalede: