Indholdsfortegnelse:

Hvad er en risikojusteret diskonteringsrente?
Hvad er en risikojusteret diskonteringsrente?

Video: Hvad er en risikojusteret diskonteringsrente?

Video: Hvad er en risikojusteret diskonteringsrente?
Video: Risk Adjusted Discount Rate 2024, Kan
Anonim

Definition: Risiko - justeret diskonteringsrente er sats bruges i beregningen af nutidsværdien af en risikofyldt investering, såsom fast ejendom eller en virksomhed. Faktisk risiko - justeret diskonteringsrente repræsenterer det nødvendige afkast af investeringen.

Hvordan beregnes risikojusteret diskonteringsrente i denne forbindelse?

Bestemmelse af risikojusteret diskonteringsrente med en kapitalaktivprismodel

  1. Risikojusteret diskonteringsrente = Risikofri rente + Forventet risikopræmie.
  2. Risikopræmie = (Markedsrente – Risikofri afkast) x Beta.
  3. Beta = (Kovarians) / (Varians)

Man kan også spørge, hvad er en risikojusteret diskonteringsrente, hvordan fastlægges risikojusterede diskonteringssatser for de enkelte projekter? Risiko - justeret diskonteringsrente . Det risiko - justeret diskonteringsrente er baseret på risiko -gratis sats og en risiko præmie. Det risiko præmie er afledt af det opfattede niveau af risiko forbundet med en strøm af pengestrømme, for hvilke rabat vil blive brugt til at nå frem til en nettonutidsværdi.

Så hvordan påvirker risiko diskonteringsrenten?

Forholdet mellem Rabat og nutidsværdi, når diskonteringsrente er justeret til at reflektere risiko , det sats stiger. Højere diskonteringssatser resultere i lavere nutidsværdier. Den lavere nutidsværdi for det mere risikable projekt betyder færre penge er nødvendig på forhånd for at tjene det samme beløb som den mindre risikable indsats.

Er diskonteringsrenten den samme som den risikofrie rente?

På sit mest grundlæggende niveau er rabat repræsenterer sats (normalt udtrykt i procent) bruges til at bestemme nutidsværdien af en fremtidig pengestrøm. Med andre ord rabat er lig med risikofri rente + det nødvendige sats af retur.

Anbefalede: