Hvilke enzymer fjerner en fosfatgruppe fra deres substrat?
Hvilke enzymer fjerner en fosfatgruppe fra deres substrat?

Video: Hvilke enzymer fjerner en fosfatgruppe fra deres substrat?

Video: Hvilke enzymer fjerner en fosfatgruppe fra deres substrat?
Video: Hvad er enzymer? 2024, April
Anonim

Dephosphorylering anvender en type hydrolytisk enzym eller hydrolase, som spalter esterbindinger. Den fremtrædende hydrolase-underklasse, der anvendes til dephosphorylering, er fosfatase . Fosfatase fjerner phosphatgrupper ved at hydrolysere phosphorsyremonoestere til en phosphation og et molekyle med en fri hydroxylgruppe (-OH).

Efterfølgende kan man også spørge, hvilken slags enzym fjerner en fosfatgruppe fra et protein?

Fosfataser

Ved også, hvad der vil ske, når ATP dephosphoryleres? Hvornår ATP er dephosphoryleret , spaltning af fosfatgruppen frigiver energi i en form af cellen kan brug. Adenosin er ikke den eneste base, der gennemgår phosphorylering til form AMP, ADP og ATP . For eksempel kan guanosin også danne GMP, GDP og GTP.

Når man holder dette for øje, hvad katalyserer dephosphoryleringen af ATP til ADP?

Den energi, der frigives af det elektriske potentiale over membranen, forårsager et enzym, kendt som ATP syntase, at blive knyttet til ADP . ATP syntase er et enormt molekylært kompleks og dets funktion er at katalysere tilsætning af en tredje phosphorgruppe til dannelse ATP.

Hvilken klasse enzymer er kinaser?

Protein Kinaser . Protein kinaser (PTK'er) er enzymer som regulerer den biologiske aktivitet af proteiner ved phosphorylering af specifikke aminosyrer med ATP som fosfatkilden, og derved inducerer en konformationsændring fra en inaktiv til en aktiv form af proteinet.

Anbefalede: