Hvad er statistisk proceskontroldiagram?
Hvad er statistisk proceskontroldiagram?

Video: Hvad er statistisk proceskontroldiagram?

Video: Hvad er statistisk proceskontroldiagram?
Video: Представление корреляции на диаграммах рассеяния (видео 3) | Статистика и теория вероятностей 2024, Kan
Anonim

Også kaldet: Shewhart diagram , statistisk proceskontroldiagram . Det kontroldiagram er en graf, der bruges til at studere, hvordan en behandle ændrer sig over tid. Data er plottet i tidsrækkefølge. EN kontroldiagram har altid en central linje for gennemsnittet, en øvre linje for den øvre styring grænse, og en nedre linje for den nedre styring begrænse.

På samme måde kan man spørge, hvad du mener med statistisk proceskontrol?

Statistisk proceskontrol ( SPC ) er en metode til kvalitetskontrol som beskæftiger statistisk metoder til at overvåge og styring -en behandle . SPC kan anvendes på evt behandle hvor det "overensstemmende produkt" (produkt, der opfylder specifikationer) output kan blive målt.

Ligeledes, hvordan bruges statistisk proceskontrol? SPC er metode til at måle og kontrollere kvalitet ved at overvåge fremstillingen behandle . Kvalitetsdata indsamles i form af produkt eller behandle målinger eller aflæsninger fra forskellige maskiner eller instrumentering. Dataene indsamles og Brugt at evaluere, overvåge og styring -en behandle.

Hvordan ved man derfor, om en proces er statistisk kontrol?

EN processen er i statistisk kontrol, hvis kun almindelig årsagsvariation er til stede.

Tre karakteristika ved en proces, der er i kontrol, er:

  1. De fleste point er tæt på gennemsnittet.
  2. Nogle få punkter er tæt på kontrolgrænserne.
  3. Ingen point er uden for kontrolgrænserne.

Hvad er kontroldiagram og dets typer?

Kontroldiagrammer . I statistik, Kontroldiagrammer er værktøjerne i styring processer til at bestemme, om en fremstillingsproces eller en forretningsproces er i en kontrolleret statistisk tilstand. Det her diagram er en graf, som bruges til at studere procesændringer over tid. Dataene plottes i rettidig rækkefølge.

Anbefalede: