Hvad er betydningen af viskositetsindeks?
Hvad er betydningen af viskositetsindeks?

Video: Hvad er betydningen af viskositetsindeks?

Video: Hvad er betydningen af viskositetsindeks?
Video: Kurs i oljehydraulikk - Viskositet 2024, Kan
Anonim

Viskositetsindekset er et mål for ændring i viskositet med fluktuationer i temperatur . I enklere vendinger fortæller viskositetsindekset dig, hvor godt en væske kan beskytte sin viskositet under ændringer i temperatur.

Efterfølgende kan man også spørge, hvorfor er viskositetsindeks vigtigt?

Det giver mulighed for en bedre sammenligning af viskositet opførsel af forskellige olier baseret på temperatur. Det viskositetsindeks er vigtig for at sikre fx den bedst mulige smøring af maskineri, da der opstår temperaturændringer under drift.

Desuden, hvad er viskositet, og hvorfor er det vigtigt? Altså højre viskositet giver dig mulighed for at smøre. Ved smøring, viskositet er mest vigtig karakteristisk for smøreolier og, hvad der ofte glemmes, er det også meget vigtig i fedtstoffer. Viskositet er modstand mod bevægelse. Vand flyder hurtigt, så det er lavt viskositet , honning har en høj viskositet.

Simpelthen så, hvad betyder viskositetsindeks?

Det viskositetsindeks (VI) er et vilkårligt, enhedsløst mål for ændringen af viskositet med temperatur, mest brugt til at karakterisere viskositet -temperaturopførsel af smøreolier. Jo lavere VI, jo mere viskositet påvirkes af ændringer i temperaturen.

Er et højt viskositetsindeks godt?

Jo større viskositetsindeks (VI), jo mindre ændring i væske viskositet for en given temperaturændring og omvendt. Det bedst olier med de højeste VI'er forbliver stabile og varierer ikke meget i viskositet over et bredt temperaturområde. Det betyder til gengæld konsekvent, høj ydeevne fra en maskine.

Anbefalede: