Kan jeg genoptrykke udsolgte bøger?
Kan jeg genoptrykke udsolgte bøger?

Video: Kan jeg genoptrykke udsolgte bøger?

Video: Kan jeg genoptrykke udsolgte bøger?
Video: Workshop om bøger og skriveproces for skoleelever 2024, Kan
Anonim

An udsolgt bog er en Bestil som ikke længere bliver offentliggjort. Begrebet kan gælder for specifikke udgaver af mere populære værker, som så kan gå ind og trykkes ikke længere gentagne gange eller til den eneste trykte udgave af et værk, som ikke afhentes igen af fremtidige forlag for genoptryk.

Kan udsolgte bøger tilsvarende kopieres?

kopiere det hele Bestil normalt ville overskride grænserne for rimelig brug, da Bestil er trykkes ikke længere og ikke længere tilgængelig fra nogen anden kilde, er kopieringen acceptabel; til sidst kopieringen vilje har ingen indflydelse på markedet for Bestil fordi Bestil er ikke længere tilgængelig fra nogen anden kilde.

Er gamle bøger desuden ophavsretligt beskyttet? ophavsret Udløb for Gamle Bøger . For værker skabt efter 1. januar 1978, ophavsret beskyttelsen varer i forfatterens liv plus yderligere 70 år. Til bøger ophavsretligt beskyttet før 1978, skal du søge i fornyelsesregistrene.

I betragtning af dette, kan jeg genoptrykke gamle bøger?

Når den tid er gået, bliver værket "offentligt domæne", hvilket betyder enhver person kan bruge det gratis. Der er en række måder at genoptryk antikvitetsbøger , men den enkleste og mest almindelige er ved genoptryk det som en e-bog. Undersøg i Bestil for at sikre, at det er i det offentlige domæne.

Hvordan kan jeg se, om en bog er ophavsretligt beskyttet?

Til bøger udgivet efter 1975, kan du besøge https://cocatalog.loc.gov. Du indtaster en forfatter eller titel og se registreringsnummeret og det år, hvor ophavsret blev registreret. For ældre værker kan du kontakte Library of Congress direkte og enten betale dem for at lave en søgning efter dig eller gøre søgningen for dig selv.

Anbefalede: