Hvad er ClusterIP i Kubernetes?
Hvad er ClusterIP i Kubernetes?

Video: Hvad er ClusterIP i Kubernetes?

Video: Hvad er ClusterIP i Kubernetes?
Video: Kubernetes Services explained | ClusterIP vs NodePort vs LoadBalancer vs Headless Service 2024, Kan
Anonim

ClusterIP : ClusterIP er standard kubernetes service. Denne service er oprettet inde i en klynge og kan kun tilgås af andre pods i den klynge. Så grundlæggende bruger vi denne type service, når vi ønsker at eksponere en service til andre pods inden for samme klynge. Denne tjeneste tilgås vha kubernetes proxy.

Også at vide er, hvordan fungerer Kubernetes ClusterIP?

EN ClusterIP er en internt tilgængelig IP for Kubernetes klyngen og alle tjenester i den. For NodePort, en ClusterIP oprettes først og derefter er al trafik loadbalanceret over en specificeret port. Anmodningen videresendes til en af Pod'erne på TCP-porten, der er angivet af targetPort-feltet.

Ydermere, hvad er servicespecifikationer i Kubernetes? Annoncer. EN service kan defineres som et logisk sæt pods. Det kan defineres som en abstraktion på toppen af pod'en, som giver en enkelt IP-adresse og DNS-navn, som giver adgang til pods. Med Service , er det meget nemt at administrere belastningsbalanceringskonfigurationen. Det hjælper pods med at skalere meget nemt.

Derfor, hvad er forskellen mellem NodePort og ClusterIP?

Hvad er det forskel mellem ClusterIP , NodePort og LoadBalancer-tjenestetyper i Kubernetes? NodePort : Viser tjenesten på hver Nodes IP ved en statisk port (den NodePort ). EN ClusterIP tjeneste, hvortil NodePort tjenesten vil rute, oprettes automatisk.

Hvad er brugen af klynge-IP i Kubernetes?

Denne specifikation opretter et nyt Service-objekt ved navn "my-service", som er målrettet mod TCP-port 9376 på enhver Pod med app=MyApp-etiketten. Kubernetes tildeler denne Service en IP adresse (nogle gange kaldet " klynge IP "), som er Brugt af tjenestens fuldmagter (se Virtual IP'er og servicefuldmagter nedenfor).

Anbefalede: