Hvad er diversitetsstabilitetshypotesen?
Hvad er diversitetsstabilitetshypotesen?

Video: Hvad er diversitetsstabilitetshypotesen?

Video: Hvad er diversitetsstabilitetshypotesen?
Video: Securitization theory 2024, Kan
Anonim

Det stabilitet - mangfoldighedshypotese anfører, at jo flere alsidig et fællesskab er, jo mere stabil og fællesskabet er produktivt. Det her hypotese blev dannet ud fra det grundlag, at mere stabil og produktive samfund kan bruge deres ressourcer bedre og mere effektivt sammenlignet med samfund med mindre mangfoldighed.

Hvad er diversitet og stabilitet i denne sammenhæng?

Af kontinuerlig undersøgelse er forholdet mellem biologiske mangfoldighed og stabilitet . På trods af ideens teoretiske karakter var økologerne indtil 1970'erne enige i det, der blev kendt som mangfoldighed - stabilitet hypotese: alsidig økosystemer er flere stabil end økosystemer med færre arter.

Derudover, hvad ved jeg om biodiversitet og stabilitet? Biodiversitet og økosystem Stabilitet Økosystem stabilitet er et økosystems evne til at opretholde en stabil tilstand, selv efter en stress eller forstyrrelse er opstået. Områder med høje niveauer af arter og genetiske mangfoldighed er sandsynligvis have et mere komplekst økosystem med en række forskellige fødevæv og biotiske interaktioner.

Når man tager dette i betragtning, hvad er forholdet mellem mangfoldighed og stabilitet?

Mangfoldighed - Stabilitet Teori biologisk alsidig samfund er også mere tilbøjelige til at indeholde arter, der giver modstandsdygtighed til det økosystem, fordi efterhånden som et samfund akkumulerer arter, er der en større chance for, at nogen af dem har egenskaber, der gør dem i stand til at tilpasse sig et foranderligt miljø.

Hvad er artsdiversitet, og hvorfor er det vigtigt?

Arts mangfoldighed er vigtig for økosystemsundhed og for medicin. Hvis en arter forsvinder, kan et helt økosystem begynde at optrevle. Træet i vores huse, medicin vi tager, og den mad vi spiser er alt sammen forbundet med artsdiversitet . Den menneskelige befolkningstilvækst er truende artsdiversitet.

Anbefalede: