Hvorfor er elasticiteten i efterspørgslen efter vand uelastisk?
Hvorfor er elasticiteten i efterspørgslen efter vand uelastisk?

Video: Hvorfor er elasticiteten i efterspørgslen efter vand uelastisk?

Video: Hvorfor er elasticiteten i efterspørgslen efter vand uelastisk?
Video: Resilience Supernatural Antibody Healing Darren Goodman 2024, Kan
Anonim

Efterspørgsel efter vand er uelastisk fordi vand har ingen tætte substitutter. Vand bruges til hverdagsbrug. Det er en nødvendighed. Det efterspørgsel for fornødenheder er uelastisk sammenlignet med luksus.

Bare så, er vand elastisk eller uelastisk?

De fleste ville betale enhver pris for vand . Dog på flaske vand ville være relativt pris elastik siden tryk vand er i rigelige mængder og er praktisk talt gratis. Nedenstående figur illustrerer perfekt uelastisk efterspørgsel.

Ligeledes er køleskabe elastiske eller uelastiske? Ex-comfort varer, varer med erstatninger som læskedrikke, varer brugt af rige samfundslag, varer vi ikke er vane med. så vi kan sige, at tv, Køleskab , Cola, Pepsi osv. er virkelige eksempler på relativt elastik efterspørge varer.

Når man tager dette i betragtning, hvad er uelastisk efterspørgsel?

Uelastisk efterspørgsel i økonomi er, når folk køber omtrent det samme beløb, uanset om prisen falder eller stiger. Det sker med ting, folk skal have, som benzin. Den beskriver hvor meget efterspørgsel ændres, når prisen gør det. De to andre er: Elastisk efterspørgsel : Når ændringer i prisen påvirker den efterspurgte mængde.

Er mælk elastisk eller uelastisk?

Som regel mælk betragtes som et nødvendigt gode, og disse varer har uelastisk efterspørgsel. En stigning (eller fald) i prisen på mælk påvirker ikke mængden meget. Men hvis du overvejer mælk ikke som et nødvendigt gode, så kan det have elastik efterspørgsel, og en stigning i prisen kan påvirke den efterspurgte mængde.

Anbefalede: