Hvad er de kritiske kontrolpunkter i madlavning?
Hvad er de kritiske kontrolpunkter i madlavning?

Video: Hvad er de kritiske kontrolpunkter i madlavning?

Video: Hvad er de kritiske kontrolpunkter i madlavning?
Video: Higher Guides To Self Protection by Vernon Howard 2024, Kan
Anonim

EN kritisk kontrolpunkt (CCP) er en punkt , trin eller procedure, hvor der opstår en væsentlig fare i Madlavning og håndtering, og ved hvilken styring kan anvendes til at forhindre, eliminere eller reducere faren til et acceptabelt niveau (12).

På denne måde, hvad er de kritiske kontrolpunkter for fødevaresikkerhed?

EN kritisk kontrolpunkt (CCP) defineres som et trin, der styring kan anvendes og er afgørende for at forhindre eller eliminere en fødevaresikkerhed fare eller reducere det til et acceptabelt niveau. Eksempler på CCP'er kan omfatte: madlavning. nedkøling.

Er indkøb af mad desuden et kritisk kontrolpunkt? Nogle kritisk kontrolpunkt eksempler for indkøb af mad kan være: Tjek leverandører – se på deres mad produktion, sourcing og sporbarhed, især for råt kød, fjerkræ osv. Se også på deres evne til at opretholde acceptabel HACCP-praksis.

Bare så, hvad er et eksempel på et kritisk kontrolpunkt?

EN kritisk kontrolpunkt er ethvert trin, hvor farer kan forhindres, elimineres eller reduceres til acceptable niveauer. Eksempler af kritiske kontrolpunkter omfatter: madlavning, køling, genopvarmning, afholdelse.

Hvordan finder du kritiske kontrolpunkter?

Det identifikation af en kritisk kontrolpunkt er baseret på CCP's beslutningstræ. Det første trin i CCP's beslutningstræ er at bestemme om der findes forebyggende foranstaltninger for denne særlige fare. En mulig fare på en restaurant er f.eks. fødevarebåren sygdom fra understegt svinekød.

Anbefalede: