Hvordan er fødekæden relateret til livets væv?
Hvordan er fødekæden relateret til livets væv?

Video: Hvordan er fødekæden relateret til livets væv?

Video: Hvordan er fødekæden relateret til livets væv?
Video: Cycle of Life: Food Chains 2024, April
Anonim

EN fødekæde er en forenklet måde at vise energiforhold mellem planter og dyr i et økosystem. Men i virkeligheden er det sjældent, at et dyr kun spiser én type mad . EN madweb repræsenterer manges samspil fødekæder i et økosystem.

På samme måde bliver det spurgt, hvad er et livsnet?

Det Livets Web . Et økosystem består af alle levende dyr og planter og ikke- levende stof på et bestemt sted, såsom en skov eller sø. Ideen med livets net er vist ved den indbyrdes afhængighed inden for et økosystem. Dyr og planter er afhængige af et komplekst madsystem for at overleve.

Udover ovenstående, hvad er fødekæde og web? EN fødekæde følger kun én vej, som dyr finder mad . fx: En høg spiser en slange, som har spist en frø, som har spist en græshoppe, som har spist græs. EN madweb viser de mange forskellige stier planter og dyr hænger sammen. f.eks.: En høg kan også spise en mus, et egern, en frø eller et andet dyr.

På samme måde kan man spørge, hvordan repræsenterer en fødekæde livets cirkel?

EN fødekæde er blot rækkefølgen af de forskellige arter, der spiser hinanden. Imidlertid, fødekæder er faktisk en repræsentation af hvordan energi er passeret gennem et økosystem og så pilene bør peger altid på, at organismen bliver spist mod organismen, der er spiser det.

Hvad er der i et madweb?

EN madweb (eller mad cyklus) er den naturlige sammenkobling af mad kæder og en grafisk repræsentation (normalt et billede) af hvad-spiser-hvad i et økologisk samfund. Et andet navn for fødenet er et forbrugerressourcesystem. Noget af det organiske stof, der spises af heterotrofer, såsom sukker, giver energi.

Anbefalede: