Hvad er en outputgapøkonomi?
Hvad er en outputgapøkonomi?

Video: Hvad er en outputgapøkonomi?

Video: Hvad er en outputgapøkonomi?
Video: The Output Gap I A Level and IB Economics 2024, April
Anonim

An outputgab angiver forskellen mellem det faktiske produktion af en økonomi og det maksimale potentiale produktion af en økonomi udtrykt i procent af bruttonationalproduktet ( BNP ). Et lands outputgab kan være enten positiv eller negativ.

I betragtning af dette, hvad er outputgab-formlen?

Det BNP-gab eller den outputgab er forskellen mellem faktiske BNP eller faktisk produktion og potentiale BNP . Det beregning for outputgab er Y – Y*, hvor Y er faktisk produktion og Y* er potentiale produktion.

Ligeledes hvad er outputgabet Hvordan ændrer det sig, når økonomien går i recession? I løbet af en recession , det økonomi falder under sit potentielle niveau og outputgab er negativ. I teori, den outputgab kan lege - en central rolle i pengepolitiske overvejelser og strategi. For det første er et af målene for Federal Reserve til opretholde fuld beskæftigelse, hvilket svarer til til en outputgab af nul.

Hvad er et positivt outputgab heraf?

EN positivt outputgab betyder, at væksten er over trendraten og er inflationær. Et negativt outputgab betyder en økonomisk nedtur med arbejdsløshed og ledig kapacitet. Det outputgab = Y- Yf.

Er kurven et outputgab?

An outputgab er en hul der eksisterer mellem det langsigtede samlede udbud kurve (LRAS kurve ) og det faktiske kortsigtede ligevægtsniveau på produktion (ægte BNP ) - Ja i diagrammet. Output huller kan være positiv, hvor ligevægten er større end valutaen LRAS, eller negativ, når den er mindre end LRAS.

Anbefalede: