Hvad er inkluderet i en kontoplan?
Hvad er inkluderet i en kontoplan?

Video: Hvad er inkluderet i en kontoplan?

Video: Hvad er inkluderet i en kontoplan?
Video: What is Chart of Account |Tips for creating Chart of Accounts | 2024, Kan
Anonim

EN oversigt over konti er en fortegnelse over navnene på konti at et selskab har identificeret og stillet til rådighed for registrering af transaktioner i sin hovedbog. Hver afdeling vil have sin egen telefonudgiftskonto, sin egen lønudgift mv.

På samme måde, hvad bruges en kontoplan til?

Det oversigt over konti er en liste over alle konti brugt i hovedbogen i en organisation. Det diagram er brugt af det regnskab software til at samle oplysninger i en virksomheds regnskab. Det diagram er normalt sorteret i rækkefølge efter kontonummer, for at lette opgaven med at lokalisere specifikke konti.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvordan ser en kontoplan ud? Det oversigt over konti er en liste over hver konto i hovedbogen for en regnskab system. I modsætning til en prøvebalance, der kun viser konti der er aktive eller har saldi ved slutningen af perioden, diagram viser alle de konti i systemet. Det er en simpel liste over kontonumre og navne.

Desuden, hvad er et diagramkonto eksempel?

Eksempel på kontoplan for en lille virksomhed. Bemærk, at hver konto er tildelt et trecifret nummer efterfulgt af kontonavnet. Det første ciffer i nummeret angiver, om det er et aktiv, passiv osv. For eksempel , hvis det første ciffer er et "1", er det et aktiv, hvis det første ciffer er et "3", er det en indtægtskonto osv.

Hvad er de 5 typer konti?

De fem kontotyper er: Aktiver , Forpligtelser , Egenkapital, Indtægter (eller indkomst) og udgifter. For fuldt ud at forstå, hvordan man bogfører transaktioner og læser finansielle rapporter, skal vi forstå disse kontotyper.

Anbefalede: