Hvad er en kulturelt kompetent organisation?
Hvad er en kulturelt kompetent organisation?

Video: Hvad er en kulturelt kompetent organisation?

Video: Hvad er en kulturelt kompetent organisation?
Video: edgar schein 2024, Kan
Anonim

EN kulturelt kompetent organisation har kapacitet til at bringe mange forskellige adfærd, holdninger og politikker ind i sit system og arbejde effektivt på tværs af kulturel indstillinger for at opnå bedre resultater.

Hvad betyder det derfor at være kulturelt kompetent?

Kulturel kompetence er evnen til at forstå, kommunikere med og effektivt interagere med mennesker på tværs af kulturer. Kulturel kompetence omfatter. at være opmærksom på sit eget verdensbillede. at udvikle positive holdninger til kulturel forskelle. at få kendskab til forskellige kulturel praksis og verdenssyn.

Ved også, hvad er et eksempel på kulturel kompetence? Til eksempel , pædagoger, der respekterer mangfoldighed og er kulturelt kompetente : have forståelse for og ære for historierne, kulturer , sprog, traditioner, børneopdragelsespraksis. værdsætter børns forskellige kapaciteter og evner. respekterer forskelle i familiens hjemmeliv.

Hvad er så de tre komponenter i kulturel kompetence?

forskellige kulturer. Kulturel kompetence består af fire komponenter: (a) Bevidsthed om ens eget kulturelle verdensbillede, (b) Holdning til kulturelle forskelle, (c) Viden forskellige kulturelle praksisser og verdensopfattelser og (d) tværkulturelle færdigheder.

Hvad er kulturel kompetence, og hvorfor er det vigtigt?

Kulturel kompetence er en persons evne til effektivt at interagere, arbejde og udvikle meningsfulde relationer med mennesker af forskellige kulturel baggrunde. Kulturel baggrund kan omfatte overbevisninger, skikke og adfærd fra mennesker fra forskellige grupper.

Anbefalede: