Var Stanford Prison Experiment fortrolig?
Var Stanford Prison Experiment fortrolig?

Video: Var Stanford Prison Experiment fortrolig?

Video: Var Stanford Prison Experiment fortrolig?
Video: The Stanford Prison Experiment (Summary + Lessons) 2024, Kan
Anonim

Deltagerne blev også bedt om at udfylde en frigivelsesformular til brug af deres videooptagelser. Fanger også kendt på deres ID-nummer under eksperiment forblev derfor anonym over for andre medlemmer og for dem, der ser videooptagelserne. Det betyder at fortrolighed blev vedligeholdt.

Hvad var resultaterne af Stanford Prison Experiment tilsvarende?

Konklusion. Zimbardo's Stanford fængselseksperiment afsløret, hvordan mennesker let vil tilpasse sig de sociale roller, de forventes at spille, især hvis rollerne er lige så stærkt stereotyperede som dem fængsel vagter.

hvilken slags eksperiment var Stanford Prison Experiment? Det Stanford fængselseksperiment (SPE) var en socialpsykologi eksperiment der forsøgte at undersøge de psykologiske virkninger af opfattet magt, med fokus på kampen mellem fanger og fængsel betjente.

Desuden, hvordan var Stanford Prison Experiment etisk?

hvad angår etik af eksperiment , Zimbardo sagde, at han troede på eksperiment var etiske før det begyndte, men uetisk set i bakspejlet, fordi han og de andre involverede ikke anede det eksperiment ville eskalere til et misbrug, som det gjorde. Det er svært at opfatte hele processen,” sagde Zimbardo.

Hvorfor blev Stanford Fængselsforsøg betragtet som uetisk?

Så med alt dette sagt, tror jeg på det Zimbardos fængselseksperiment er uetisk på grund af dens mangel på informativt materiale, mangel på beskyttelse af fanger /vagter, dårlig debriefing af fanger og dårlig uddannelse af vagterne, og den ledende eksperimentator er en stor indflydelsesrig rolle i eksperiment.

Anbefalede: