Hvad er en fri markedsvirksomhed?
Hvad er en fri markedsvirksomhed?

Video: Hvad er en fri markedsvirksomhed?

Video: Hvad er en fri markedsvirksomhed?
Video: ADIVINA LA SKIN DE FORTNITE POR SUS OJOS - FORTNITE CHALLENGE - #6 | tusadivi 2024, Kan
Anonim

EN Frit marked er et økonomisk system, hvor priserne på varer og tjenesteydelser bestemmes af marked kræfter, dvs. udbud og efterspørgsel, snarere end regeringskontrol, et prisfastsættelsesmonopol eller en anden myndighed. I en Frit marked økonomi laver folk aftaler frit uden statslig indblanding.

På samme måde, hvad er et eksempel på et frit marked?

I en Frit marked økonomi, loven om udbud og efterspørgsel, snarere end en central regering, regulerer produktion og arbejde. Til eksempel , mens USA tillader virksomheder at fastsætte priser, og arbejdere forhandler løn, fastlægger regeringen parametre, såsom minimumsløn og antitrustlovgivning, der skal følges.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvem bestemmer det frie marked? EN Frit marked er en type økonomisk system, der styres af marked kræfter af udbud og efterspørgsel, Prisen på den vare bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. i modsætning til regeringskontrol, der involverer prissænkende monopoler.

Spørgsmålet er også, hvorfor en fri markedsøkonomi er god?

Tilhængere af en fri markedsøkonomi hævder, at systemet har følgende fordele: Det bidrager i teorien til politisk og civil frihed, da alle har ret til at vælge, hvad de vil producere eller forbruger. Det bidrager til økonomisk vækst og gennemsigtighed. Det sikrer konkurrencedygtighed markeder.

Fungerer det frie marked?

I en idealiseret gratis - marked økonomi, er priserne for varer og tjenesteydelser fastsat frit af udbuds- og efterspørgselskræfterne og får lov til at nå deres ligevægtspunkt uden indgriben fra regeringens politik.

Anbefalede: