Hvorfor vil du bruge en retningsbestemt hypotese?
Hvorfor vil du bruge en retningsbestemt hypotese?

Video: Hvorfor vil du bruge en retningsbestemt hypotese?

Video: Hvorfor vil du bruge en retningsbestemt hypotese?
Video: Стрижка Каскад от и до! 2024, Kan
Anonim

EN en -halet retningsbestemt hypotese forudsiger arten af effekten af den uafhængige variabel på den afhængige variabel. F.eks. vil voksne huske flere ord korrekt end børn.

Bare så, hvad er en retningsbestemt hypotese, og hvornår vil den blive brugt?

En ikke-retningsbestemt hypotese er Brugt når der køres en tosidet signifikanstest, og en retningsbestemt hypotese når der køres en ensidet signifikanstest. Årsagen til de forskellige typer af test bliver tydelig, når man undersøger en graf af en normaliseret kurve, som vist i figur 1.

hvad er forskellen mellem retningsbestemt og ikke-retningsbestemt hypotese? Retningsbestemt hypotese måler variationsretningen af to variable. Denne effekt af en variabel på den anden variabel kan være i positiv retning eller i negativ retning. Ikke-retningsbestemt hypotese angiver ikke typen af effekter, men viser kun sammenhængen mellem to variable.

Heraf, hvad er en retningsbestemt hypotese?

EN retningsbestemt hypotese er en forudsigelse lavet af en forsker vedrørende en positiv eller negativ ændring, sammenhæng eller forskel mellem to variable i en population.

Hvorfor skal en hypotese være retningsbestemt?

Retningsbestemte hypoteser bruges, når tidligere forskning tyder på, at resultaterne af en undersøgelse vil gå i en bestemt retning; men som uddraget siger 'en psykolog var ikke bekendt med nogen tidligere forskning', en retningsbestemt hypotese ville ikke være passende.

Anbefalede: