Hvordan registrerer du kontantsalg?
Hvordan registrerer du kontantsalg?

Video: Hvordan registrerer du kontantsalg?

Video: Hvordan registrerer du kontantsalg?
Video: Quiink POS Kontant salg og Konto salg 2024, April
Anonim

Kontant salg måske optaget til virksomhedens bøger med en journalpostering, der kun bruger to konti, kontanter og indtægter. Posteringen medfører en forhøjelse af omsætningskontoen på virksomhedens resultatopgørelse og en forhøjelse af den kontanter balance i virksomhedens balance.

I overensstemmelse hermed, hvad er journalposten for kontantsalg?

I tilfælde af en kontant salg , det indgang er: [debet] Kontanter . Kontanter øges, da kunden betaler ind kontanter på tidspunktet for salg . [debet] Pris for solgte varer.

For det andet, hvordan registrerer du kreditsalg i en kassebog? Optage debitorer og evt salg vender tilbage. På tidspunktet for kreditsalg , virksomheder optage tilgodehavender som debet og salg som en kredit i mængden af salg indtægter. I stedet for at modtage kontanter fra salg , accepterer virksomhederne forsinkede betalinger ved at tilbageholde kundernes tilgodehavender.

Hvad er journalposten for kreditsalg og kontantsalg?

Kreditsalg henvise til en salg . Det salg og indbetalingsklasser af transaktioner er de typiske journalposter at debet debitorer og kreditsalg indtægter og debet kontanter og kredit tilgodehavender, hvor det skyldige beløb vil blive betalt på et senere tidspunkt.

Hvad er dobbeltindgangen for salg?

Med dobbelt bogføring har hver finansiel transaktion lige og modsatrettede effekter på mindst to forskellige konti. Det underliggende princip er, at Aktiver = Passiver + Egenkapital, bøgerne skal forblive i balance. Kredit salg indberettes således både på resultatopgørelsen og virksomhedens balance.

Anbefalede: