Hvad gør ubiquinon i elektrontransportkæden?
Hvad gør ubiquinon i elektrontransportkæden?

Video: Hvad gør ubiquinon i elektrontransportkæden?

Video: Hvad gør ubiquinon i elektrontransportkæden?
Video: Ubiquinol eller Ubiquinone | Pharma Nord 2024, April
Anonim

Ubiquinon (coenzym Q) er en lipofil metabolit, der fungerer i elektrontransportkæde i plasmamembranerne hos prokaryoter og de indre mitokondrielle membraner hos eukaryoter, bortset fra dets roller som antioxidant og i regenereringen af tocopheroler.

På samme måde bliver det spurgt, hvad er funktionerne af cytochrom C og ubiquinon?

Funktionen af Q-cytokrom c oxidoreduktase er at katalysere overførslen af elektroner fra QH2 til oxideret cytochrom c (cyt c), en vandopløselig protein , og samtidig pumpe protoner ud af mitokondriematrixen. Q-cytokrom c-oxidoreduktase er en dimer, hvor hver monomer indeholder 11 underenheder (figur 18.15).

Ved også, er ubiquinon en elektronbærer? Ubiquinon har et højere reduktionspotentiale end NADH-Q reduktasen. Derfor virker NADH-Q-reduktase både som en elektronbærer og en protonpumpe. Ubiquinon er en elektronbærer kun; det er ikke en protonpumpe. Derfor, ubiquinon øger ikke H+ koncentration i det intermembrane rum.

Heraf, hvad bruges ubiquinon til?

Ubiquinon er et vitaminlignende stof, der er lavet naturligt i kroppen. Ubiquinon er sandsynligvis effektiv i alternativ medicin som en hjælp til behandling af coenzym Q-10-mangel eller reducerer symptomerne på mitokondrielle lidelser (tilstande, der påvirker energiproduktionen i kroppens celler).

Hvad er CoQ i elektrontransportkæden?

Coenzym Q10 ( CoQ ) er et væsentligt element elektron og protonbærer i mitokondrielle luftveje kæde (MRC), overfører elektroner fra kompleks I og II til kompleks III (Crane et al., 1957) og bidrager til ATP-biosyntese.

Anbefalede: