Hvad er de vigtigste kilder til likviditetsrisiko?
Hvad er de vigtigste kilder til likviditetsrisiko?

Video: Hvad er de vigtigste kilder til likviditetsrisiko?

Video: Hvad er de vigtigste kilder til likviditetsrisiko?
Video: Liquidity Risk and Management of Liquidity Risks (Liquidity Risk & Liquidity Risk Management) 2024, April
Anonim

For de fleste banker er to vigtigste kilder til likviditetsrisiko er detail- og engrosforpligtelser. Dette kapitel fokuserer på detailfinansiering risiko , og indfører en ramme til at bestemme den overordnede stabilitet af indlån, og at metoden er lige anvendelig på engros- såvel som detailindlån.

Hvad er kilderne til likviditet i denne forbindelse?

Primære kilder af likviditet omfatter kontanter, kortsigtede midler og pengestrømsstyring. Disse ressourcer repræsenterer midler, der er let tilgængelige til relativt lave omkostninger. Sekundære kilder omfatter forhandling af gældskontrakter, likvidation af aktiver og ansøgning om konkurs og reorganisering.

Ligeledes, hvorfor er likviditetsrisiko vigtig? Likviditetsrisiko er nutiden og fremtiden risiko som følge af en banks manglende evne til at opfylde sine finansielle forpligtelser, når de forfalder. Hvis en handelsbank har en position i et illikvidt aktiv, vil dens begrænsede evne til at likvidere denne position med kort varsel føre til markedet risiko.

Også at vide er, hvad er typerne af likviditetsrisiko?

Der er to forskellige typer af likviditetsrisiko. Den første er finansieringslikviditets- eller pengestrømsrisiko, mens den anden er markedslikviditetsrisiko, også kaldet aktiv /produktrisiko.

Hvad er et godt likviditetsforhold?

EN godt likviditetsforhold er noget større end 1. Det indikerer, at virksomheden er inde godt økonomisk sundhed og er mindre tilbøjelige til at stå over for økonomiske vanskeligheder. Jo højere forhold , jo højere er den sikkerhedsmargin, som virksomheden besidder for at opfylde sine nuværende forpligtelser.

Anbefalede: