Hvorfor har vi brug for et socioteknisk system?
Hvorfor har vi brug for et socioteknisk system?

Video: Hvorfor har vi brug for et socioteknisk system?

Video: Hvorfor har vi brug for et socioteknisk system?
Video: Hvorfor er der brug for et kodeks 2024, April
Anonim

EN socio - teknisk system (STS) er en, der overvejer krav, der spænder over hardware, software, personlige og fællesskabsaspekter. Den anvender en forståelse af de sociale strukturer, roller og rettigheder (samfundsvidenskaberne) til at informere om udformningen af systemer der involverer fællesskaber af mennesker og teknologi.

Hvorfor er et socialteknisk perspektiv så vigtigt?

Socioteknisk henviser til den indbyrdes sammenhæng mellem sociale og teknisk aspekter af en organisation eller samfundet som helhed. Socioteknisk teori handler derfor om fælles optimering med en fælles vægt på opnåelse af både ekspertise inden for teknisk ydeevne og kvalitet i folks arbejdsliv.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvem der har udviklet den sociotekniske teorimodel? Eric Trist & STS Teori En af de tidligste og vigtigste udtalelser vedr socioteknisk systemer og arbejdspladsen kommer fra den engelske organisationsteoretiker Eric Trist. Født i 1909, Trist var en af de førende skikkelser inden for studiet af organisatorisk adfærd.

På denne måde, hvad er et teknisk system?

Tekniske systemer . Alt, der udfører en funktion, er en teknisk system . Eksempler på tekniske systemer omfatte biler, kuglepenne, bøger og knive. Nogen teknisk system kan bestå af et eller flere delsystemer. En bil er sammensat af delsystemerne motor, styremekanisme, bremser og så videre.

Hvad betyder socialteknisk?

EN socio - teknisk system (STS) er et system, der tager højde for krav, der spænder over hardware, software, personlige og fællesskabsaspekter. Det anvender en forståelse af de sociale strukturer, roller og rettigheder (samfundsvidenskaberne) til at informere om designet af systemer, der involverer samfund af mennesker og teknologi.

Anbefalede: