Hvorfor taber kartofler sig i saltvand?
Hvorfor taber kartofler sig i saltvand?

Video: Hvorfor taber kartofler sig i saltvand?

Video: Hvorfor taber kartofler sig i saltvand?
Video: SALO. STEGTE KARTOFLER MED LØG. JEG LÆRER børn at lave mad 2024, Kan
Anonim

Skiverne er gennemblødt saltvand skal har tabt sig på grund af osmose (mind eleverne om, at " salt stinker"). Dem, der er gennemblødt i destilleret vand vil gevinst vægt , fordi cellerne i kartoffel har flere opløste stoffer. Du vilje har brug for vægt nok til at veje kartofler.

Ligeledes, hvorfor krymper kartofler i saltvand?

Det er en proces, der kaldes diffusion. Vand vil bevæger sig naturligt mod en mere saltholdig ( saltet ) miljø indtil der er en ligevægtsbalance. Så hvis du sætter en kartoffel i saltvand , det vand i kartoffel vil bevæge sig ud af kartoffel indtil der er en balance etableret. Mindre vand i kartoffel = indskrumpet kartoffel.

Ligeledes er saltvand hypertonisk over for en kartoffel? Det kartoffel saft har lidt opløste stoffer, og derfor er den hypotonisk, mens den salt opløsning har flere opløste stoffer. Derfor er det hypertonisk . Vand molekyler flyttet fra et område med lav koncentration til et område med høj koncentration.

Udover dette, hvad ville der ske, hvis du puttede en kartoffel i saltvand?

Hvis det salt koncentration af vand er højere end kartoffel , eller den kartoffel har højere vand potentiale end saltvand , der vilje være en nettobevægelse af vand fra kartoffel til saltvand , hvilket forårsager kartoffel celler til at plasmolysere (celleplasmamembranen krymper væk fra cellevæggen), hvilket forårsager kartoffel at krympe

Hvorfor tager en kartoffel på i destilleret vand?

Det destilleret vand har en højere koncentration af opløsningsmiddel med lavt opløst stof sammenlignet med indersiden af kartoffel celle. Som den destilleret vand bevæger sig ind i cellerne i kartoffel , vil deres vakuoler gevinst det overskydende opløsningsmiddel og ekspandere. Det kartofler vil se tykkere og mere buttet ud på grund af tilstrømningen af vand.

Anbefalede: