Hvorfor bliver rødt lakmuspapir blåt i bundene?
Hvorfor bliver rødt lakmuspapir blåt i bundene?

Video: Hvorfor bliver rødt lakmuspapir blåt i bundene?

Video: Hvorfor bliver rødt lakmuspapir blåt i bundene?
Video: Hvorfor burde bliver til byrde! 2024, Kan
Anonim

Rød lakmus indeholder en svag diprotisk syre. Når det udsættes for en basisk forbindelse, reagerer hydrogenionerne med det tilsatte grundlag . Det grundlag , således dannet, er konjugeret bliver rød lakmus ind i blå farve i en sur opløsning og den blå lakmus vender ind i rød farve i en sur opløsning.

På samme måde spørger folk, hvorfor bliver blåt lakmuspapir rødt?

Blåt lakmuspapir bliver rødt under sure forhold og rødt lakmuspapir bliver blåt under basiske (dvs. alkaliske) betingelser. Pigmentet i blå lakmus reagerer med H+ ioner og ændrer sig kemisk, så bindingerne 'tunes' til at reflektere en længere bølgelængde af lys for at fremkomme rød til vores øjne.

Desuden, hvad sker der med blåt lakmuspapir, når det rører en base? Hvornår blåt lakmuspapir er placeret i et stof, der er surt, vil det vende sig til rød . Men hvis det placeres i et stof, dvs grundlæggende eller neutral, forbliver den blå . Blåt lakmuspapir er beregnet til kun at teste for et surt pH-niveau.

Bliver baser også rødt lakmuspapir blå?

Baser påvirke indikatorer: Rødt lakmuspapir bliver blåt i kontakt med en grundlag . Det forbliver rød ved kontakt med en sur eller neutral opløsning. Phenolphtalein drejninger lyserød i en grundlag.

Hvilken farve bliver baser til lakmuspapir?

Baser skifter farve rød lakmuspapir til blå.

Anbefalede: