Hvem grundlagde teorien om kollektiv effektivitet?
Hvem grundlagde teorien om kollektiv effektivitet?

Video: Hvem grundlagde teorien om kollektiv effektivitet?

Video: Hvem grundlagde teorien om kollektiv effektivitet?
Video: Лекция 16. А.Е. Теретёнков. Квадратичный генератор ГКСЛ. Динамика моментов 2024, Kan
Anonim

Det teoretiske grundlag for naboskabs kollektive effektivitet stammer fra mange litteraturer og adskillige forskere, og vi bemærker to særlige træk her. For det første bygger kollektiv effektivitet på Bandura 1982 fra socialpsykologien, og den fokuserer på, hvordan miljøer former den enkeltes beslutningstagning.

I betragtning af dette, hvem skabte kollektiv effektivitet?

Bandura navngav dette interessante mønster i menneskelig adfærd " kollektiv effektivitet , "som han definerede som "en gruppes fælles tro på dens fælles evne til at organisere og udføre de handlingsforløb, der kræves for at producere givne niveauer af opnåelse" (Bandura, 1997, s. 477).

For det andet, hvad er en kollektiv effektquizlet? Kollektiv effektivitet . - en følelse af gensidig tillid, en vilje til at gribe ind i tilsynet med børn og opretholdelse af den offentlige orden. - i forbigående naboskab og interpersonelle relationer er overfladiske, og ikke-støttende indsats for social kontrol er svag og svækket.

På samme måde kan man spørge, hvad er begrebet kollektiv effektivitet?

I kriminalitetssociologien sigt kollektiv effektivitet refererer til medlemmer af et fællesskabs evne til at kontrollere adfærden hos individer og grupper i fællesskabet. Kontrol med folks adfærd gør det muligt for beboere i lokalsamfundet at skabe et sikkert og velordnet miljø.

Hvordan måles kollektiv effekt?

Det Kollektiv effektivitet Skala er en 10-elements Likert-type skala udviklet til måle “ kollektiv effektivitet , defineret som social samhørighed blandt naboer kombineret med deres vilje til at gribe ind på vegne af det fælles bedste 1.

Anbefalede: