Er udbyttebetaling en investeringsaktivitet?
Er udbyttebetaling en investeringsaktivitet?

Video: Er udbyttebetaling en investeringsaktivitet?

Video: Er udbyttebetaling en investeringsaktivitet?
Video: Regeringen bidrar med ytterligare 20 miljoner kronor till humanitär respons i Ukraina 2024, April
Anonim

Finansieringen aktivitet i pengestrømsopgørelsen fokuserer på, hvordan en virksomhed rejser kapital og betaler den tilbage til investorerne gennem kapitalmarkederne. Disse aktiviteter også omfatte betaler kontanter udbytte , tilføjelse eller ændring af lån, eller udstedelse og salg af flere aktier.

Er udbetaling af udbytte på denne måde en driftsaktivitet?

Udbytte modtaget af en virksomhed for egne investeringer indberettes som en driftsaktivitet under GAAP. Udbytte modtaget er en indikation af indkomst, der kommer ind i virksomheden, som de er betalt ud som følge af virksomhedens egen finansielle investeringsportefølje.

er udbytte på pengestrømsopgørelsen? Udbytte betalinger registreres på pengestrømsopgørelse i finansieringsafsnittet, fordi de involverer ejere og påvirker pengestrøm . Dette er den eneste effekt udbytte udstedelse har på pengestrømsopgørelse.

Ydermere, hvilken type aktivitet er udbetaling af udbytte?

Renter og udbytte Modtagne udbytter klassificeres som driftsaktiviteter. Udbetalt udbytte klassificeres som finansieringsaktiviteter. Modtagne eller udbetalte renter og udbytter klassificeres på en konsekvent måde som enten drifts-, investering eller finansiering af kontante aktiviteter.

Hvor går modtaget udbytte hen på pengestrømsopgørelsen?

I henhold til regnskabsstandard 3 ' Pengestrømsopgørelse ', hvis udbytte er betalt af den virksomhed, hvis pengestrøm skal forberedes, så kommer det under PENGESTRØMME FRA FINANSIERINGSAKTIVITETER med tal af det i Negativ, der viser udstrømning af kontanter.

Anbefalede: