Hvad er doktrinen om ultra vires i selskabsretten?
Hvad er doktrinen om ultra vires i selskabsretten?

Video: Hvad er doktrinen om ultra vires i selskabsretten?

Video: Hvad er doktrinen om ultra vires i selskabsretten?
Video: Doctrine of Ultra Vires explained by Advocate Sanyog Vyas 2024, Kan
Anonim

Det Doktrinen om Ultra Vires er en grundlæggende regel Selskabsret . Det hedder, at genstandene for en Selskab , som specificeret i dets stiftelsesoverenskomst, kan kun fraviges i det omfang, det er tilladt af Handling.

Også at vide er, hvad du mener med doktrinen om ultra vires?

Ultra vires er en latinsk sætning, der betyder "ud over magten". Virksomheder og andre juridiske personer har nogle gange begrænset retsevne til at handle, og forsøg på at engagere sig i aktiviteter ud over deres retlige handleevne kan være ultra vires . De fleste lande har begrænset doktrinen om ultra vires i forhold til virksomheder ved lov.

Ydermere, er ultra vires ulovligt? En virksomheds handling, som ligger uden for dens formålsparagraf, er ultra vires og derfor ugyldig, selvom det er ulovlig . Tilsvarende er en ulovlig handling vil være ugyldig, selvom den falder ind under formålsparagraffen. Desværre er doktrinen om ultra vires har ofte været brugt ifm ulovlig og forbudt handling.

Derudover, hvad menes der med doktrinen om ultra vires princippet og forklare undtagelser?

Betydningen af Doctrin of Ultra Vires Det doktrinen om ultra vires gælder for et selskabs stiftelsesoverenskomst. Sådanne aktiviteter er ugyldige og det hele ultra vires transaktioner kan aldrig efterfølgende ratificeres eller valideres, heller ikke med aktionærernes samtykke.

Hvad er et selskabs og dets agenters forpligtelser for ultra vires handling?

Når corporate sløret er løftet, direktører, der har bundet Selskab ved at overskride deres beføjelser som fastsat i virksomhedens stiftelsesdokument og vedtægter er personligt ansvarlig med hensyn til Selskab . Sådan ultra vires virker gøres ugyldige.

Anbefalede: