Indholdsfortegnelse:

Hvordan ved du, om en aktie er børsnoteret?
Hvordan ved du, om en aktie er børsnoteret?

Video: Hvordan ved du, om en aktie er børsnoteret?

Video: Hvordan ved du, om en aktie er børsnoteret?
Video: Sådan kommer du igang med aktier 2024, Kan
Anonim

Hvis virksomhedens lager sælges på børs, er det en offentlig Selskab. Gå til EDGAR, den gratis webdatabase leveret af Securities and Exchange Commission (SEC) på https://www.sec.gove/edgar.shtml. Klik på "Søg efter virksomhedsarkivering" og derefter "Virksomheds- eller fondsnavn", og indtast firmanavnet.

Bare så, hvad betyder det at blive handlet offentligt?

Definition : Børsnoteret selskaber eller offentlige selskaber er selskaber, der har solgt deres aktier på en offentlig børs gennem et børsnoteret udbud til offentligheden. Dette giver enhver mulighed for at købe eller sælge ejerandele i virksomheden.

Derudover, hvad afgør, om en virksomhed er offentlig eller privat? EN Selskab er privat hvis det er tæt holdt (typisk familieejet eller gennem privat egenkapital). Det er ikke muligt for det generelle offentlig at købe aktier. I de fleste jurisdiktioner (f.eks. Canada eller USA), private virksomheder behøver ikke at indsende årsrapporter eller afsløre finansielle oplysninger til offentlig.

Ved også, hvordan finder du ud af, om en virksomhed er børsnoteret?

Hvis du henviser til en børsnoteret virksomhed på det amerikanske aktiemarked, kan du nemt finde ud af ved at søge på navnet på Selskab på Yahoo Finance eller enhver anden større finansiel hjemmeside. Indtast navnet, hvis det virksomheden er børsnoteret det vil vise dig ticker-symbolet og aktiekursen.

Hvordan kan du finde ud af, hvem der ejer en aktie?

Sådan finder du ud af, hvem der ejer aktier i en virksomhed

  1. Klik på "Søg database".
  2. Så "søg efter offentlige virksomhedsdokumenter"
  3. Indtast derefter firmanavnet og vælg "proxy cirkulær" under "dokumenttype". Du kan også justere datointervallet og indsnævre din søgning efter branche.

Anbefalede: