Hvorfor er et mere mangfoldigt økosystem mere stabilt?
Hvorfor er et mere mangfoldigt økosystem mere stabilt?

Video: Hvorfor er et mere mangfoldigt økosystem mere stabilt?

Video: Hvorfor er et mere mangfoldigt økosystem mere stabilt?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Kan
Anonim

Forøget alfa mangfoldighed (antallet af tilstedeværende arter) fører generelt til større stabilitet , hvilket betyder en økosystem der har en større antal arter er mere sandsynligvis modstå en forstyrrelse end en økosystem af samme størrelse med et lavere antal arter.

Øger høj artsdiversitet desuden altid økosystemets stabilitet?

Synspunkt: Ja, større artsdiversitet gør føre til større stabilitet i økosystemer . Begrebet naturens balance er gammelt og attraktivt, som der er mange beviser for. Levende ting er altid skiftende, så fællesskaberne af arter i økosystemer er altid med forbehold for ændringer.

Og hvad gør et økosystem mere stabilt? Økosystemstabilitet er evnen til en økosystem at opretholde en steady state, selv efter en stress eller forstyrrelse er opstået. For at få en økosystem tages op til overvejelse stabil , skal den have mekanismer på plads, der hjælper den med at vende tilbage til sin oprindelige tilstand, efter at der opstår en forstyrrelse.

Efterfølgende kan man også spørge, hvordan høj biodiversitet hjælper på stabiliteten af et økosystem?

Biodiversitet booster økosystem produktivitet, hvor hver art, uanset hvor lille den er, alle har en vigtig rolle at spille. For eksempel betyder et større antal plantearter en større variation af afgrøder. Større artsdiversitet sikrer naturlig bæredygtighed for alle livsformer.

Er økologiske sammenhænge stabile eller under forandring?

Økologisk stabilitet . Et økosystem siges at besidde økologisk stabilitet (eller ligevægt), hvis den er i stand til at vende tilbage til sin ligevægtstilstand efter en forstyrrelse (en kapacitet kendt som modstandskraft) eller ikke oplever uventede store ændringer i dens karakteristika over tid.

Anbefalede: