Hvad er Boston Consulting Group-tilgangen?
Hvad er Boston Consulting Group-tilgangen?

Video: Hvad er Boston Consulting Group-tilgangen?

Video: Hvad er Boston Consulting Group-tilgangen?
Video: BOSTON CONSULTING GROUP / ОФИС ТВОЕЙ МЕЧТЫ 2024, Kan
Anonim

Det Boston Consulting Group ( BCG ) vækst-andel matrix er et planlægningsværktøj, der bruger grafiske repræsentationer af en virksomheds produkter og tjenester i et forsøg på at hjælpe virksomheden med at beslutte, hvad den skal beholde, sælge eller investere mere i. Den blev udviklet af Boston Consulting Group i 1970.

Bare så, hvad er Boston Consulting Group-modellen?

BCG matrix er en ramme skabt af Boston Consulting Group at evaluere den strategiske position af virksomhedens brandportefølje og dens potentiale. Den klassificerer virksomhedsporteføljen i fire kategorier baseret på industriens attraktivitet (den pågældende branches vækstrate) og konkurrenceposition (relativ markedsandel).

På samme måde, hvordan forbereder du en BCG-matrix? BCG-matricen kan være nyttig for virksomheder, hvis den anvendes ved hjælp af følgende generelle trin.

  1. Trin 1 - Vælg enheden.
  2. Trin 2 - Definer markedet.
  3. Trin 3 – Beregn relativ markedsandel.
  4. Trin 4 – Beregn markedsvækst.
  5. Trin 5 - Tegn cirkler på matrixen.

Derudover, hvad er Boston Consulting Group kendt for?

Boston , Massachusetts, USA Boston Consulting Group ( BCG ) er en ledelse rådgivning firma grundlagt i 1963. BCG er en af de tre mest prestigefyldte arbejdsgivere inden for ledelse rådgivning , kendt som MBB eller de tre store. BCG'er alumner har forskellige toplederstillinger i verdensøkonomien.

Hvad er et eksempel på BCG-vækstandelsmatrix?

Stjerner - Eksempel på BCG Matrix Det vækst og marked del er høje. Fordi produktet er i starten af produktets livscyklus, er marginerne normalt også høje. Der bliver investeret meget i markedsføring. Det er vigtigt for en virksomhed at have stjerner. At få stjerner, for eksempel , skal en virksomhed investere i produktudvikling.

Anbefalede: