Giver ekspansiv finanspolitik inflation?
Giver ekspansiv finanspolitik inflation?

Video: Giver ekspansiv finanspolitik inflation?

Video: Giver ekspansiv finanspolitik inflation?
Video: Inflation 2024, Kan
Anonim

Højere forbrug vil øge den samlede efterspørgsel, og det bør føre til højere økonomisk vækst. Ekspansiv finanspolitik kan også føre til inflation på grund af den større efterspørgsel i økonomien.

Desuden, hvordan påvirker finanspolitikken inflationen?

Finanspolitik er regeringens pengemagt, med andre ord, det er udgifter. Det kan bruge penge til påvirke inflationen . Ifølge efterspørgselsloven vil en lavere pris, som er overkommelig for folk, øge efterspørgslen, og det gennemsnitlige prisniveau vil derfor falde, hvilket er en reduktion i inflation.

Ligeledes, hvad er ekspansiv finanspolitik? Ekspansiv finanspolitik er en form for finanspolitik der involverer faldende skatter, øgede offentlige udgifter eller begge dele for at bekæmpe recessionspres. Et fald i skatten betyder, at husholdningerne har flere disponible indkomster at bruge.

Hvad er i denne forbindelse effekten af ekspansiv finanspolitik på arbejdsløshed og inflation?

Målet med ekspansiv finanspolitik er at reducere arbejdsløshed . Derfor ville værktøjerne være en stigning i de offentlige udgifter og/eller et fald i skatterne. Dette ville flytte AD-kurven til højre, hvilket ville øge det reale BNP og falde arbejdsløshed , men det kan også forårsage nogle inflation.

Hvordan reducerer kontraktiv finanspolitik inflationen?

Målet med en kontraktionspolitik er til reducere pengemængden i en økonomi ved at falde obligationspriserne og øge renten. Reducerer forbrug er vigtigt i løbet af inflation fordi det er med til at standse den økonomiske vækst og til gengæld hastigheden af inflation.

Anbefalede: