Er fastfoodrestauranter perfekt konkurrence?
Er fastfoodrestauranter perfekt konkurrence?

Video: Er fastfoodrestauranter perfekt konkurrence?

Video: Er fastfoodrestauranter perfekt konkurrence?
Video: Cezinando | «Vi er perfekt, men verden er ikke det» | SVT/NRK/Skavlan 2024, Kan
Anonim

Virksomheder inden for fastfood industri falder ind under markedsstrukturen perfekt konkurrence . Mange fastfood franchises passer til alle eller de fleste af disse egenskaber. Konkurrence inden for branchen samt markedsudbuds- og efterspørgselsforhold sætter prisen på solgte produkter.

Med dette i betragtning, hvilken type konkurrence er fastfood?

Det konkurrence Imellem disse hurtig - mad restauranter er kendt som monopolistiske konkurrence . Flere end af undersøgelsens deltagere sagde, at de foretrak at gå til fastfood restaurant med en lavere pris. Derfor er der mange fastfood restaurant laver promovering.

Ved også, er fastfoodrestauranter monopolistisk konkurrence? Monopolistisk konkurrencedygtige industrier er dem, der indeholder mere end nogle få virksomheder, som hver tilbyder et lignende, men ikke identisk produkt. Det fastfood markedet er ganske konkurrencedygtige , og alligevel har hver virksomhed en monopol i sit eget produkt. Nogle kunder har en præference for McDonald's frem for Burger King.

Bare så, er fastfoodrestauranter et oligopol?

Et eksempel på en oligopolistisk marked, der eksisterer i dag er fastfood industri. Fastfood restauranter Burger King, McDonalds og Wendy's sælger alle et lignende produkt og bruger produktdifferentiering til at tiltrække forretning til deres kæder . En anden branche, som er en oligopol er tobaksindustrien.

Hvorfor har denne type fastfoodrestauranter en tendens til at vise karakteristika af perfekt konkurrence?

I perfekt konkurrence der er et stort antal identiske firmaer, der producerer det samme produkt, så hvis vi starter en hurtig - madrestaurant forretning i en perfekt konkurrence , værdi-menuen afgør vores eksistens på markedet. Efterspørgslen i perfekt konkurrence er perfekt elastik, så der købes mere til en lavere pris.

Anbefalede: