Hvad er sundhedsvæsenets statistik?
Hvad er sundhedsvæsenets statistik?

Video: Hvad er sundhedsvæsenets statistik?

Video: Hvad er sundhedsvæsenets statistik?
Video: Sådan holder vi øje med sundhedsvæsenet 2024, Kan
Anonim

Sundhedsstatistik omfatte både empiriske data og estimater relateret til sundhed såsom dødelighed, sygelighed, risikofaktorer, Sundhedsvæsenet dækning, og sundhed systemer. Produktion og formidling af sundhedsstatistikker er en kerneaktivitet i WHO, der er pålagt WHO af dens medlemsstater i dens forfatning.

Udover dette, hvorfor bruger vi statistik i sundhedsvæsenet?

Ved at identificere statistisk trends og spor, sundhedspleje udbydere kan overvåge lokale forhold og sammenligne dem med statslige, nationale og internationale tendenser. Sundhed Statistikker levere empiriske data til at hjælpe med tildelingen af offentlige og private midler og hjælpe med at bestemme, hvordan forskningsindsatsen skal fokuseres.

Desuden, hvad betyder sundhedsindikator? EN sundhedsindikator er en foranstaltning designet til at opsummere information om et givet prioriteret emne i befolkningen sundhed eller sundhed systemets ydeevne. Sundhedsindikatorer give sammenlignelige og handlingsrettede oplysninger på tværs af forskellige geografiske, organisatoriske eller administrative grænser og/eller kan spore fremskridt over tid.

På samme måde spørges der, hvad er kilderne til sundhedsstatistikker?

Det vigtigste kilder til sundhedsstatistikker er undersøgelser, administrative og medicinske journaler, skadesdata, vitale journaler, overvågning, sygdomsregistre og peer-reviewed litteratur.

Hvad er statistik, og hvorfor er det vigtigt for sundhedsvidenskab?

BAGGRUND: Statistikker spiller en afgørende rolle i forskning, planlægning og beslutningstagning i sundhedsvidenskab . Fremskridt inden for teknologier og fortsat forskning inden for beregning Statistikker har gjort os i stand til at implementere sofistikerede matematiske modeller inden for software, der håndteres af ikke-statistiske forskere.

Anbefalede: