Hvad er det sorte stof i vilde ris?
Hvad er det sorte stof i vilde ris?

Video: Hvad er det sorte stof i vilde ris?

Video: Hvad er det sorte stof i vilde ris?
Video: BRINGE. ODESSA MAMA. 18. FEBRUAR. Spæk opskrift. KNIVE OVERSIGT 2024, Kan
Anonim

Kornets mørke farve skyldes primært dets tætte anthocyaninindhold. Sorte ris er høj i protein, fibre, jern og en fantastisk kilde til næringsstoffer. Kornet er let sødt med en nøddeagtig tekstur og bruges oftere end ikke som en ris basismåltid i mange retter.

Med hensyn til dette, er sorte ris sundere end brune ris?

Synes godt om brune ris , sorte ris (som faktisk er mere lilla end sort ) bevarer det ydre klidlag, der er blevet fjernet fra hvidt ris . Som et resultat, begge dele Brun og sorte ris er højere i fiber og nogle næringsstoffer, og er også mere hjertelige og sejere.

Udover ovenstående, er vilde ris og sorte ris det samme? Vilde ris holder sin lange form under madlavning og har en nøddeagtig tekstur. Det er almindeligvis blandet med andre ris for at skabe blandinger eller blandet som en tilsat ingrediens til forskellige retter som f.eks som salater. Sorte ris er fra ris familie. Historisk dyrket i Kina, sorte ris er kortkornet.

Med hensyn til dette, er sorte vilde ris godt for dig?

Fuldkorn er også forbundet med en reduceret risiko for hjertesygdomme, fedme og visse kræftformer (28). Derfor vælger du fuldkornsbrun, rød, sort , eller vilde ris er et glimrende valg til sundhed . Derudover er disse varianter rigere på sygdomsbekæmpende antioxidanter.

Hvad er sorte ris lavet af?

Sorte ris , også kendt som lilla ris eller forbudt ris , kan henvise til mere end 20 sorter af Oryza sativa ris højt indhold af anthocyaninpigment, det samme antioxidantpigment, der giver auberginer og brombær deres dybe farve.

Anbefalede: