Hvad vil det sige at have et multikulturelt perspektiv?
Hvad vil det sige at have et multikulturelt perspektiv?

Video: Hvad vil det sige at have et multikulturelt perspektiv?

Video: Hvad vil det sige at have et multikulturelt perspektiv?
Video: 🏔 WADE DAVIS | MAGDALENA: River of DREAMS | On COLOMBIA, ANTHROPOLOGY and the WRITING Process 📚 2024, Kan
Anonim

At have en multikulturelt perspektiv betyder anerkender de skævheder, der har fik folk til at betragte hvid, angelsaksisk kultur som på en eller anden måde overlegen eller mere korrekt og være åbne over for andre måder at tænke, være, tale og skrive på.

På samme måde kan du spørge, hvad er et multikulturelt perspektiv?

Multikulturelle perspektiver om race, etnicitet og identitet tilbyder læseren en multikulturel og pluralistisk perspektiv på faktorer, der påvirker vores individuelle og kollektive identiteter og selvopfattelser og den vigtige rolle, disse faktorer spiller i at definere, hvordan vi oplever vores liv og verden omkring os.

hvorfor er multikulturelt perspektiv vigtigt? Først da kan vi arbejde hen imod en virkelig ligeværdig verden. Multikulturalisme er vigtig fordi det udvander og fjerner uvidenhedens splittelse. det er vigtig fordi det tilskynder til dialog, ofte mellem radikalt forskellige kulturer, der har radikalt forskellige perspektiver.

Bare så, hvad er multikulturalisme, og hvad vil det sige at have et multikulturelt perspektiv?

Multikulturalisme . I sociologi, multikulturalisme er den opfattelse, at kulturelle forskelle bør blive respekteret eller endda opmuntret. Sociologer bruger begrebet multikulturalisme at beskrive en måde at nærme sig på kulturel diversitet i et samfund. USA er ofte blevet beskrevet som en multikulturel nation.

Kan en person være multikulturel?

Det multikulturel person er derfor ikke blot den, der er følsom over for mange forskellige kulturer. Snarere dette person er altid i gang med at blive en del af og adskilt fra en given kulturel kontekst. Der er ingen permanent kulturel "karakter", men han eller hun er heller ikke fri for kulturens påvirkninger.

Anbefalede: