Hvor kom udtrykket glasloft fra?
Hvor kom udtrykket glasloft fra?

Video: Hvor kom udtrykket glasloft fra?

Video: Hvor kom udtrykket glasloft fra?
Video: Всегда спи ногами к двери. Страшные истории на ночь. Истории из реальной жизни 2024, April
Anonim

EN glasloft er en metafor, der bruges til at repræsentere en usynlig barriere, der forhindrer en given demografi (typisk anvendt på minoriteter) i at stige ud over et vist niveau i et hierarki. Metaforen blev først opfundet af feminister med henvisning til barrierer i karrieren for højtpresterende kvinder.

Efterfølgende kan man også spørge, hvor kom begrebet glasloft fra?

Oprindelse af Sætningen The semester " glasloft " blev populariseret i 1980'erne semester blev brugt i en bog "The Working Woman Report" fra 1984 af Gay Bryant. Senere blev det brugt i en "Wall Street Journal"-artikel fra 1986 om barrierer for kvinder i høje virksomhedsstillinger.

Derudover, hvornår begyndte glasloftet? 1986

Ved også, hvem der skabte glasloftsteorien?

Begrebet " glasloft " henviser til den til tider usynlige barriere for succes, som mange kvinder møder i deres karriere. Managementkonsulent Marilyn Loden opfandt udtrykket for næsten 40 år siden, men siger, at det stadig er lige så relevant som nogensinde.

Hvad er et glasloft, og hvorfor eksisterer det?

Udtrykket glasloft er en usynlig barriere for faglige fremskridt for kvinder og minoriteter - barrierer for højtlønnede karrierer, forfremmelser, lederstillinger, ligeløn og frihed fra diskrimination på arbejdspladsen. Udtrykket har eksisteret siden 1970'erne og er nu en del af det kulturelle leksikon.

Anbefalede: