Hvad syntes Woodrow Wilson om Versailles-traktaten?
Hvad syntes Woodrow Wilson om Versailles-traktaten?

Video: Hvad syntes Woodrow Wilson om Versailles-traktaten?

Video: Hvad syntes Woodrow Wilson om Versailles-traktaten?
Video: Japan. Historie i det 20. århundrede. "Nyt håb" 2024, Kan
Anonim

Da krigen nærmede sig sin afslutning, Woodrow Wilson fremlagde sin plan for en "retfærdig fred ." Wilson mente, at grundlæggende fejl i internationale relationer skabte et usundt klima, der ubønhørligt førte til verdenskrigen. Hans fjorten punkter skitserede hans vision for en sikrere verden.

Så, hvordan havde Woodrow Wilson det med Versailles-traktaten?

Det Versailles-traktaten . I 1919 afviste Senatet for første gang en fredsaftale . Formand Woodrow Wilson personligt forhandlet traktat efter 1. Verdenskrig, fremme hans vision for et system for kollektiv sikkerhed håndhævet af et Folkeforbund.

Ved også, hvorfor blev Wilson skuffet over Versailles-traktaten? De allierede nåede til enighed og fremlagde deres traktat til Tyskland i maj. Det her traktat var meget hårdere end Wilson havde ønsket. Wilson mente, at Folkeforbundet kunne løse eventuelle problemer traktat oprettet.

Var Woodrow Wilson tilsvarende tilfreds med Versailles-traktaten?

For det andet de økonomiske klausuler givet til Tyskland; Wilson var tilfreds med de økonomiske klausuler, da han ønskede, at der skulle gives erstatning til Frankrig på grund af deres tab i Første Verdenskrig. Wilson var ikke utilfreds med de økonomiske vilkår for Versailles-traktaten.

Hvad syntes USA om Versailles-traktaten?

Mange amerikanere følte, at Traktat var uretfærdigt over for Tyskland. De var bekymrede for, at tilhørsforhold til forbundet ville trække USA i internationale tvister, som ikke var deres anliggende. Til sidst afviste kongressen Versailles-traktaten og Folkeforbundet.

Anbefalede: